Edellisessä postauksessa tuumailin, että emme miehen kanssa tahdo perua maaliskuun Teneriffan matkaa. Otimme kuitenkin järjen käteen ja peruimme sen. Kun rahaa ei oikeasti ole, niin sitä ei silloin ole. Mitä mieltä loppupeleissä on ottaa lisää velkaa ja lähteä lomailemaan? aivan, ei mitään.

Vaikka meillä oli molemmilla hieman säästöjä matkaa varten ja varausmaksut palautettiin meille, niin ei kaikki nyt ihan näin hienosti mennyt. Ostettiin nimittäin uusi pakastin ja jääkaappi. Nämä ostettiin miehen visalla ja minulle velkaa tuli tuosta n. 600e, kun puoliksi ne ostimme. Syy näiden ostamiseen on ihan järkevä, sillä molemmat olivat rikki. Arkkupakasti hikoilee pohjasta kastellen laminaatit ja jääkaapin ovi ei pysy kiinni ilman "supermagneetteja". Kun ovi ei pysy kiinni niin kaapissa palaa valo jatkuvasti jolloin kaappi lämpenee ja kun ovi ei pysy kiinni falskaa kaappi kylmää myös ulos, eli oli vähän niinkuin pakon sanelema juttu. Yriettiin vakuutusyhtiöstä saada jotain, pakastimesta ja laminaateista, ja saatiinkin omavastuun jälkeen 30e...niin siis ihan  oikein 30e! tuon summan laitoin erään yhteisen luottomme lyhennykseen suoraan, sillä tuolla rahalla ei kyllä kaappeja osteta. Se siitä.

Muuta velkaa en ole tehnyt, päinvastoin olen maksanut niitä pois ahkerasti. Asia mistä olen myös todella iloinen, ostin itselleni ICEBUG talvikengät jotka maksoi 139e. Ei siis tuossa mitään, olenhan minä ennenkin ostanut vaatteita ja kenkiä, mutta nyt ostin ne ilman lisävelkaa, ja se on se JUTTU! yleensä olen ostanut kaikki netistä ja osamkasuilla, mutta koska aion nyt saada talouteni kuntoon, on aika lopettaa tuollainen käytös ja keskittyä enemmän käteisen käytöön.

Ylimääräistä päänvaivaa tälle kuukaudelle tuo auton katsastus. On tuo auto vain niin painajaismainen investointi, maksat autosta, maksat vakuutukset, maksat verot, maksat bensat, maksat huollot, maksat katsatukset ja jos saat katsastuksesta vikalistan maksat taas korjauksista...Järjen mukaan autossani ei pitäisi olla mitään vikaa, sillä oli hilajn huollossa, mutta mistäs hitosta sen voi tietää. Mua aivan ahdistaa viedä auto katsastukseen, kun koskaan ei tiedä mikä on tuomio. Katsastettava se vaan nyt on, mutta en millään haluaisi. Auto on kuitenkin töiden vuoksi oltava...tylsää..kyllä ihan mielelläni käytäisin muuhun tarkoitukseen nekin rahat :/

Kaikin puolin kuitenkin tammikuu on ollut hyvä ja tästä on hyvä jatkaa!