Vuoden 2014 rahatilanteeni ei kohentunut missään vaiheessa. Päinvastoin, loppuvuodesta veroprosenttini nousi lähes tuplaan siitä mitä se oli alkuvuoden, joten tulot pienenivät äkillisesti. Ei ylimääräisiä säästöjä, ei rahaa, mutta laskupino samanlainen kuin muinakin kuukausina. Pelailin sitten eri luottojen kanssa (jo olemassa olevien joita maksan jo kuukausittain), että sain kaikki laskut maksettua. Onneksi vuosi vahtuu ihan kohta ja palkkatasokin normalisoituu taas.

Maaliskuussa meidän pitäisi lähteä Teneriffalle. Varattiin matka aikoja sitten, paljon enemmin kun koin havahtumisen, ettei rahaa oikeasti ole. Olen kuitenkin saanut sen verran säästöön, että saan oman osuuteni matkasta maksettua ilman lisävelkaa. Sitten ei enää jää, kuin käyttörahojen hommaaminen. Tiedän, että tässä taloustilanteessani olisi ollut kaikkein järkevintä perua koko matka, mutta mies ei halua. En kyllä halua minäkään, vaikka tiedän, ettei minulla oikeasti olisi varaa. Matkalle siis lähdetään, mutta aion päästä omalta osaltani tilanteeseen, jossa minun ei tarvitse matkaa varten nostaa rahaa luotolta. Ja tämähän myös tulee onnistumaan!!

Heräsin raha-asioitteni huonoon jamaan liian myöhään. Tällähetkellä kaikki mitä tulee myös menee, mutta velkaantuminen päättyy kuitenkin tähän vuoteen. Tulevana vuonna rahat varmasti menee kaikki mitä tulee, mutta suurin osa niistä kuitenkin velkojen maksuun. Tämä taas tarkoittaa, että alan pikkuhiljaa pääsemään tilanteen herraksi. Toiveena olisi vuonna 2015 päästä siis oman kukkaron herraksi. Paljon päänvaivaa se tietää, mutta jo se, että velkaantuminen loppuu on askel oikeaan suuntaan.

Voisihan minun asiani huonomminkin olla. Me sentään asumme omakotitalossa, kaikki laskut maksetaan toistaiseksi ajallaan, eikä minulla ole velkoja tai laskuja perinnässä tai ulosotossa. Eli en minä sentään ihan kusessa vielä ole. Ei se kuitenkaan kaukana ole...

ensivuonna alkaa siis matka kohti veltonta elämää. Minulla on velkaaa n. 90000e, josta n.30000 on erilaisia pienlainoja tai luottoja, ja lopút 60000e asutolainaa. Täytyy tehdä niistä taulukko jossain vaiheessa. Olen asettanut itselleni tavoitteen, että kaikki muut lainat,paitsi asuntolaina, on maksettu ennen, kuin täytän 40v. siihen on aikaa vielä seitsemän vuotta.. tulevan vuoden tavoitteena on saada muutamia pieniä lainoja kokonaan pois, että voin keskittyä isompien maksuun paremmin.

Tänävuonna meillä ei osteta joululahjoja, kuin ainoalle pienelle perheessä. Ei osteta myöskään ilotulitteita ja muutkin ostokset harkitaan tarkkaan. Kun laitan kukkaronnyörit kireälle nyt, se auttaa kestämään tiukistelun myös tuleaisuudessa, että voin joskus nauttia elämästä ilman huolta huomisesta.